info & contact

 

In oktober 2011 ben ik begonnen met het onderzoek, waarvan deze website verslag doet. Samen met het vervolgonderzoek vormt het de basis van het boek Stedelingen veranderen de stad. Over nieuwe collectieven, publiek domein en transitie dat in december 2013 is verschenen bij Uitgeverij Trancity.

Sinds maart 2012 ben ik als partner betrokken bij Urbaniahoeve | Social Design Lab voor stadslandbouw.
Tevens ben ik medeoprichter en actief bestuurslid van Platform Beeldende Kunst

Ik heb Kunstgeschiedenis en Kunst & Beleid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Van 2000 – 2007 heb ik als curator gewerkt bij SKOR | Stichting kunst en Openbare ruimte, in die periode ben ik gegrepen geraakt door de betekenis van de publieke  ruimte in de stad en artistieke praktijken die zich daarop richten.

Vanaf 2008 werk ik zelfstandig. Als redacteur en uitgever heb ik boeken gemaakt met  kunstenaars als Marlene Dumas, Fiona Tan, Antonietta Peeters en Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan. Ik heb les gegeven aan Design Academy Eindhoven, de Rietveld Academie in Amsterdam en St. Joostacademie in Den Bosch en Breda. Op het moment ben ik als gastdocent verbonden aan de Master-opleiding Fotografie aan de St Joost | Breda.

Mariska van den Berg | mariska@bottom-up-city.com